Hverdagen på opholdsstedet

Hverdagen på Birkemosegård

På Birkemosegård har vi valgt at bygge vores hverdage op omkring struktur og forudsigelighed. Dette har vi gjort for at hjælpe vores børn og unge med at får skabt en ro omkring dem i forhold til det kaos de fleste af dem befinder sig i.

En del at strukturen og forudsigeligheden er, at det altid er de samme personaler som er på arbejde om mandagene, tirsdagene, onsdagene og torsdagene.

Der er også altid den samme pædagog som der putter og siger godnat om aftenen som der siger godmorgen og sender af sted i skole om morgenen.

Birkemosegård

Dagligdagen

På en typisk dagligdag bliver man vækket og står man op mellem kl. 6.30 og kl. 7.15, alt efter hvornår man skal afsted i skole. Tiden fra man er stået op til man skal af sted bliver brugt på badeværelsesbesøg og påklædning inden der spises morgenmad.

Efter morgenmaden skal der børstes tænder, redes seng, bæres vasketøj over og pakkes madpakke. Alle bliver sendt ud af døren med ønsket om en dejlig dag og et på gensyn.

Når man kommer hjem, fra skole er der ”stilletid”. Dette er en tid man bruger på sit værelse til at slappe af og hygge sig lidt inden dagen går videre. Hvis man har lyst, er der lavet frugt og saftevand klart som man er velkommen til at tage og hygge sig med i stilletiden.

Resten af eftermiddagen bruges på lektier, fritidsaktiviteter, ture ud af huset, primær-tid og lignende. Sidst på eftermiddagen laves der madpakker inden der gøres klar til aftensmaden.

Weekenden

Weekenderne er ikke så struktureret, der soves længe hvis man har lyst til det, der hygges over morgenmaden, der laves hvad der er blevet planlagt for dagen og man kommer senere i seng.

Om aftenen og i weekenderne hygges der med spil, tv, the og mandag og torsdag er der kage. Alle børn og unge har også stilletid om aftenen, dette har vi erfaret giver en rigtig god indsovning. Der bliver sagt godnat til alle og dem som vil, bliver puttet.

Vi har som udgangspunkt altid en tur eller udflugt i de weekender hvor alle er på opholdsstedet. Det kan f.eks. være en tur i svømmehallen, til BonBon-land, ud i skoven på shelter plads, i biografen eller lignende.

Weekenderne kører ligeledes i et fast rul.

Birkemosegård

Vil du høre mere om Birkemosegård?

Du er meget velkommen til at kontakte os hvis du har nogle spørgsmål eller ønsker flere oplysninger om Birkemosegård
Vi sidder klar på telefon +45 20 13 54 76 - E-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller via vores Kontaktformular
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.